SERVICES

Wij heten uiteraard niet voor niets Autoservice van Buuren. In de loop der jaren hebben wij een meer dan uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van onderhoud en reparaties. U kunt bij ons terecht voor alle nodige onderhoud aan uw auto of bedrijfsauto. Hebt u een leaseauto, geen probleem, ook dan kunt u bij ons terecht.

Autobanden

Wij adviseren om de profieldiepte regelmatig te controleren om vast te stellen wanneer uw banden aan vervanging toe zijn. Alle banden van personenauto’s en lichte bestelauto’s zijn voorzien van slijtage-indicatoren in het loopvlak. Deze indicatoren zijn aangebracht op de bodem van de profielgroeven op verschillende plaatsen in de band. 
Het periodiek wisselen van uw banden is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw banden. Het belangrijkste doel van het regelmatig wisselen van banden is het bereiken van gelijkmatige slijtage. Als er geen instructies voor het wisselen van banden in het instructieboekje staan, wissel uw banden dan minstens elke 10.000 tot 15.000 kilometer.

Wielen balanceren

Wielen die uit balans zijn, veroorzaken bij bepaalde snelheden trillingen. Dat kan leiden tot vroegtijdige, ongelijkmatige bandenslijtage en slijtage aan de wielophanging van de auto. Zorg ervoor dat uw banden worden gebalanceerd als ze voor het eerst worden gemonteerd en als banden opnieuw worden gemonteerd na een reparatie. De wielbalans moet direct worden gecontroleerd als er trillingen worden waargenomen.